Најновије вести

26. 03. 2013.
детаљније...

Одлука о расписивању избора за школску 2011-2012

15. 04. 2011.
Одлука о Избору за Студентски парламент и студента продекана Електротехничког факултета у Београду и делегате у Студентском парламенту Универзитета у Београду за школску 2011-2012. годину детаљније...

Одлука о расписивању ванредних Избора за студента продекана за школску 2010-2011

15. 04. 2011.
На основу члана 3 и члана 22 Правилника о предлагању и правима и обавезама студента продекана Електротехничког факултета у Београду, Студентски парламент Електротехничког факултета доноси одлуку детаљније...

Вести

Важно саоштење!

29. 12. 2010

Драге колегинице/колеге,

 

задовољство ми је да вас обавестим да је упркос бројним опструкцијама, Студентски Парламент ове године активнији него икад.

 

До сада смо урадили:

 

  • реформисан је сајт парламента
  • усвојен је нови лого
  • реформисан је Форум Електротехничког Факултета
  • предложен је нови студент продекан за текућу годину
  • по први пут изабрана "Званична апсолвентска екскурзија парламента"
  • по први пут Електријаду ће организовати студентски парламент
  • направљен је званичан налог парламента на фејѕбуку
  • изабрани су представници студената у највише органе ЕТФ-а
  • утицали смо на пружање помоћи студентима Краљева-смањење школарине

 

            Због неодговорног и лошег рада парламента претходних година, цео семестар је посвећен решавању вештачки створених проблема. Наиме, непостојање Правилника, Пословника, Правилника о избору студента продекана и осталих битних докумената неопходних за нормално функционисање парламента, сада су прошлост.

 

            Одржано је чак пет седница парламента-што је апсолутни рекорд за број седница у једном семестру. Подсетићемо само да је у прошлој години одржано укупно шест седница за целу школску годину.

 

            Посебан проблем је била чињеница да је стално кочен избор студента продекана. На последњој 5. седници парламента коначно смо успели да усвојимо сва потребна документа и изаберемо (предложимо) студента продекана. За оне који не знају-парламент не бира, већ предлаже студента продекана Савету факултета који га потврђује. Имајући у виду обећања управе факултета и председника Савета, нови предложени продекан ће убрзо бити потврђен.

 

            Такође, нова екипа парламента се у целости сложила око чињенице да се неће обазирати на упорне тежње одређене групе студената да лажима, петицијама и неоснованим оптужбама. Од сада па надаље, трудићемо се искључиво да радимо добре ствари-искључиво у интересу студената, и да заједно радимо на јачању апсолутно највишег органа студената.

 

Надамо се да ћете препознати рад и труд већине у парламенту, и да ћете нас истински подржати.

 

Ваш,

Студентски Парламент ЕТФ-а